Звітність платника податку на прибуток, який з 01.07.2016 перейшов з єдиного податку на загальну систему

Платники єдиного податку, які з 01.01.2016 або пізніше переходять на загальну систему оподаткування, сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації за річний податковий період (як новостворені), який починається з дати переходу на загальну систему та закінчується 31 грудня такого року,

Подробнее

У податковому розрахунку за ф. 1 ДФ відображаються кошти, отримані на відрядження або під звіт, які надміру витрачені та не повернуті в установлені строки

До складу загального місячного (річного) оподатковуваного податком на доходи фізичних осіб доходу включається сума надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлені законодавством строки, розмір якої обчислюється відповідно до п. 170.9 ст. 170 Податкового кодексу України.

Подробнее

У разі відсутності відміток Державної прикордонної служби України в закордонному паспорті, при відрядженні до країн, в’їзд до яких здійснюється за наявності візи, сума добових включається до оподатковуваного доходу

До оподатковуваного податком на доходи фізичних осіб доходу не включаються добові витрати, у зв’язку  відрядженням за кордон у сумі не вище 0,75 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження (в 2016 році -1033,50 грн.)

В разі відрядження до країн, на територію яких в’їзд здійснюється за наявності візи (дозволу на в’їзд), сума добових визначається згідно з наказом про відрядження та відмітками уповноваженої службової особи Державної прикордонної служби України в закордонному паспорті або документі, що його замінює.

Подробнее

Пільг зі сплати транспортного податку за легкові автомобілі не передбачено

Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об'єктами оподаткування.

Подробнее

До якого періоду надається податкова соціальна пільга на дітей віком до 18 років?

Податкова соціальна пільга, що передбачена:

    - для платників податку, які утримують двох чи більше дітей віком до 18 років;

   -  одиноких матерів (батьків), вдів (вдівців) або опікунів, піклувальників, які мають дітей до 18 років;

     - платників податку, які утримують дітей-інвалідів до 18 років, надається до кінця року, в якому дитина досягає 18 років.

   Отже, податкова соціальна пільга на дітей віком до 18 років надається до кінця року, в якому дитина досягає 18 років.

Подробнее

Чи оподатковуються податком на доходи фізичних осіб аліменти?

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються аліменти, що виплачуються платнику податку відповідно до рішення суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених згідно із Сімейним кодексом України, за винятком виплати аліментів нерезидентом незалежно від їх розміру, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Подробнее

До 31 грудня 2019 року орендні ставки за використання державної власності знижуються на 30%

До 31 грудня 2019 р. за згодою орендаря орендні ставки, за використання цілісних майнових комплексів державних підприємств, затверджені Постановою КМУ від 04.10.1995  № 786 "Про Методику розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу", застосовуються в розмірі 70 відсотків встановленого обсягу.

Подробнее

З 3 грудня 2016 року підвищено мінімальні ціни на окремі види алкогольних напоїв

Постановою КМУ  «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. N 957» від 09.112016 р. № 828, затверджено нові мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв.

Подробнее

21 грудня 2016 року - останній день подання заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування з I кварталу 2017 року

21 грудня 2016 року - останній день подання заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування з I кварталу 2017 року

Подробнее

Запорізькі роботодавці сплатили до соцфондів майже 3,5 мільярда гривень ЄСВ

З початку року надходження єдиного соціального внеску від запорізьких платників склали 3 мільярди 479 мільйонів гривень. Рівень очікуваної суми перевищено на 123 мільйони.

Подробнее

Громадянин Китаю намагався провезти в Україну незаконні медпрепарати на 790 тисяч гривень

Факт незаконного ввезення лікарських препаратів виявили запорізькі митники спільно із прикордонниками у міжнародному аеропорту Запоріжжя.

Під час проведення митного контролю речей та багажу пасажирів авіарейсу сполученням "Стамбул-Запоріжжя" у громадянина Китаю, який самостійно обрав для проходження митного контролю "зелений коридор", де митний контроль здійснюється у спрощеному порядку без заповнення митної декларації, було виявлено 988 упаковок лікарського препарату "Bicyclol Tablets".

Подробнее

Робоча зустріч: "Як мають діяти неприбуткові організації для збереження свого статусу"

З нового року діяльність неприбуткових організацій регулюватиметься зміненими нормами законодавства. Найбільш актуальні аспекти цих новацій стали предметом обговорення на робочій зустрічі, яка відбулася у Головному управлінні ДФС у Запорізькій області за участю фахівців фіскальної служби області, Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області та членів обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Подробнее

Держава відшкодувала запоріжцям 7,7 мільйона гривень у вигляді податкової знижки

З початку року правом на отримання податкової знижки скористалися більш ніж 7600 мешканців м. Запоріжжя та області. За результатами опрацювання фахівцями фіскальної служби поданих ними декларацій загальна сума до повернення склала понад 7,7 мільйона гривень. Про це повідомила під час інтерв'ю в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко.

Подробнее

Запрошуємо платників на семінар у Київ!

Відповідно до Орієнтовного графіка проведення регіональних та галузевих семінарів, що проводяться державним підприємством «Сервісно-видавничий центр» для платників податків, зборів, платежів за участі фахівців Державної фіскальної служби України на 2016 рік, та з метою роз’яснення суб’єктам господарювання основних аспектів практичного застосування норм податкового законодавства 23 грудня 2016 року у м. Києві відбудеться семінар для платників податків на тему «Оподаткування 2016: підсумки податкового року» за участю Голови ДФС України Романа Насірова.

Додаткова інформація за посиланням: http://www.visnuk.com.ua/uk/news/100003497-zaproshuyemo-na-seminar-podatkova-zvitnist-zakrivayemo-rik-bez-pomilok

Подробнее

З 16.12.2016 р. застосування РРО при купівлі-продажу іноземної валюти є обов'язковим

Відповідно до вимог Закону України від 06.07.95 р. №265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (далі – Закон про РРО) та з урахуванням положень Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, затвердженої постановою Правління Нацбанку України від 12.12.2002 р. №502, з 16.12.2016 р. субʼєкти господарювання, які здійснюють операції з купівлі-продажу іноземної валюти, зобовʼязані використовувати у своїй діяльності РРО.

Подробнее