Річна податкова декларація надається у разі отримання громадянами доходів не від податкових агентів

Податкова декларація про майновий стан і доходи в обов’язковому порядку  надається громадянами у разі отримання ними протягом минулого року доходів не від податкових агентів та доходів, з яких   не утримувався податок, зокрема, це:

  • іноземні доходи;
  • доходи у вигляді спадщини та подарунків;
  • доходи від продажу або надання в оренду рухомого та нерухомого майна (будинків, квартир, автомобілів, тощо);
  • доходи від продажу цінних паперів та корпоративних прав;

- інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу.

Якщо такі доходи, були отримані у звітному 2016 році,  громадяни зобов’язані  їх задекларувати, та сплатити податок на доходи  і військовий збір.

 

Подробнее

Подання річної декларації громадянами, які провадять незалежну професійну діяльність

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають податкову декларацію за результатами звітного року  у строки, передбачені для платників податку на доходи фізичних осіб, тобто до 1 травня  наступного за звітним року.  Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником самостійно згідно з даними, зазначеними в податковій декларації.

Подробнее

Сформовано новий склад Громадської ради при фіскальній службі області

24 січня відбулися установчі збори для формування нового складу Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Запорізькій області. На початку заходу голова ініціативної групи з підготовки установчих зборів Світлана Проніна повідомила присутнім про проведену роботу та організаційні заходи, зокрема, зі збору та опрацювання документів від інститутів громадянського суспільства, які виявили бажання взяти участь у новому складі Громадської ради.

Подробнее

Надходження від плати за землю в Запорізькій області зросли майже на третину мільярда

Від плати за землю місцеві бюджети отримали торік майже 929 мільйонів гривень (без показників підприємств, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу великих платників податків ДФС). Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, надходження у порівнянні з 2015 роком зросли на понад 321 мільйон, а прогнозний показник доходів на 2016 рік – на 116,5 відсотка, додатково до бюджетів сплачено 131 мільйон.

Подробнее

Юліана Козаченко: "Для державної реєстрації власної справи необхідно 24 години"

Сьогодні громадянину, який вирішив відкрити власну справу, необхідно мінімум часу та документів. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко під час інтерв'ю на телеканалі "TV5".

Подробнее

За результатами роботи оперативників ДФС у січні до бюджету залучено 3,2 мільйона гривень

У січні поточного року співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Запорізькій області викрили п'ять злочинів, три з яких стосуються ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. За завдані порушниками збитки на суму понад 13 мільйонів гривень відкриті провадження за ч. 3 ст.212 Кримінального кодексу України.

Подробнее

Половина від надпланових митних надходжень залишатиметься у Запорізькому регіоні для розвитку автошляхів

25 січня відбулося засідання круглого столу за участю керівництва Запорізької облдержадміністрації, Запорізької митниці ДФС, представників підприємств регіону.

Подробнее

Завдяки спільним заходам фіскальної служби та обласної влади запорізькі роботодавці погасили зарплатну заборгованість майже на 116 мільйонів гривень

Такими стали результати роботи обласної комісії з питань погашення заборгованості із зарплат та інших виплат, до складу якої входять представники Головного управління ДФС у Запорізькій області. Підсумки її діяльності та пріоритети на поточний рік були розглянуті на першому у цьому році засіданні.

Подробнее

Від оподаткування нерухомості місцеві бюджети поповнились майже на 44 мільйони

Завдяки сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, місцеві бюджети отримали торік 43,9 мільйона гривень (без показників підприємств, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу великих платників податків ДФС). Коментуючи надходження, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко відзначила, що за минулий рік рівень сплати зріс порівняно з 2015 роком майже вдвічі, а понадпланові доходи на 2016 рік склали майже 3 мільйони.

Подробнее

Юліана Козаченко: "Для наповнення місцевих бюджетів у поточному році необхідно задіяти усі наявні ресурси"

В. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко взяла участь у роботі третього пленарного засідання десятої сесії Запорізької обласної ради VII скликання. Одним із питань порядку денного став проект рішення "Про обласний бюджет на 2017 рік".

Подробнее

Громадянин Туреччини намагався незаконно ввезти майже 60 кілограмів тютюну

Спробу незаконного ввезення тютюну виявили митники у Запорізькому аеропорту.

Громадянин Туреччини, який прибув до України авіарейсом "Стамбул-Запоріжжя", самостійно обрав для проходження "зелений коридор", де митний контроль здійснюється у спрощеному порядку, без заповнення митної декларації.

Під час проведення огляду з використанням інтроскопу "Rapiscan" встановлено, що у його багажу та у ручній поклажі, окрім особистих речей, знаходилося 119 пачок тютюну загальною вагою 59,5 кг.

Таким чином, громадянин Туреччини порушив порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю (заборони та обмеження, визначені ч.2 ст.376, ст.378 Митного кодексу України), а саме – переміщення через "зелений коридор" товарів в обсягах що заборонені, без ознак приховування.

Подробнее

У м. Запоріжжя викрито незаконне постачання і продаж техніки "Apple"

Співробітники податкової міліції Запорізької області спільно з працівниками прокуратури Запорізької області під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від оподаткування суб'єктом господарювання, викрили канал постачання продукції торгової марки "Apple".

Товари відомого бренду завозились на територію України поза митним контролем, без оформлення відповідних документів і сплати податків, та розповсюджувались в одній з торговельних мереж м. Запоріжжя.

Під час проведення обшуків у магазинах виявлено та вилучено продукцію торгової марки "Apple", а також різноманітні аксесуари до них на загальну суму 1 мільйони 222 тисячі гривень.

Розслідування кримінального провадження триває.

Подробнее

Запорізькі підприємці отримали понад 8 тисяч ліцензій для продажу підакцизних товарів

Для реалізації алкогольної та тютюнової продукції на законних підставах суб'єктам підприємництва необхідно мати відповідну ліцензію. Станом на початок 2017 року фіскальна служба Запорізької області видала платникам понад 8 тисяч дозволів.

Подробнее

Фахівці Запорізької ОДПІ знайомили платників із змінами законодавства

Протягом тижня фахівці Запорізької об’єднаної державної податкової інспекції на чолі із заступником начальника Михайличенко О.В. провели виїзні семінари у відділеннях міста. В семінарах прийняла участь значна кількість СПД-фізичних та юридичних осіб. Так, тільки в приміщенні Запорізької ОДПІ зібралось майже 100 платників податків.

Подробнее